Двама гей мъже в Иран, където това е незаконно, бяха екзекутирани,

...
Двама гей мъже в Иран, където това е незаконно, бяха екзекутирани,
Коментари Харесай

Иран екзекутира двама гей мъже

Двама гей мъже в Иран, където това е нелегално, бяха екзекутирани, откакто прекараха шест години в пандиза в очакване на осъществяване на смъртна присъда.

Мехрдад Каримпур и Фарид Мохамади бяха обесени в затвор в северозападния град Мараге, на към 310 благи от столицата Техеран, където бяха наказани, съобщи Дейли мейл.

Иран се смята за едно от най-репресивните места в света за хора с друга ориентировка.

Самоличността на мъжете беше доказана в репортаж на осведомителната организация за правозащитници HRANA в неделя.

Добавя се, че държавните медии в Иран към момента не са оповестили смъртните случаи.

Шейна Вожуди, която избяга от Иран в Германия, сподели пред The Jerusalem Post , че пандизите в страната са „ цялостни с хора, които не са направили закононарушение “. 

Активистът за правата на ЛГБТ Питър Тачъл също сподели пред изданието, че изтезанието следва „ дългогодишна политика на убийства на гей мъже, постоянно след съмнителни обвинения и несправедливи процеси ", които бяха наказани от Amnesty International и Human Rights Watch “.



Той добави: „ Международната общественост би трябвало да наложи наказания по Магнитски на чиновниците на режима, съдиите и чиновниците на пандизите, които са разрешили тези изтезания – и на тези, виновни за многото други случаи на корист с правата на индивида в Иран “. 



Американският журналист от ирански генезис Кармел Меламед в туит прикани за „ отвращение “ от страна на държавния секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен.

Той сподели: „ Режимът на аятолах в Иран преди малко екзекутира двама гей мъже. Това са Мехрдад Каримпур и Фарид Мохамади, които бяха екзекутирани посредством обесване. Къде е възмущението от @StateDept @SecBlinken @glaad и ЛГБТ групите в Съединени американски щати към това ужасяващо закононарушение?! "

През май предходната година 20-годишната Алиреза Фазели Монфаред, която се разпознава като гей и небинарна, беше отвлечена от няколко родственици от мъжки пол и убита в Ахваз, провинция Хузестан в Иран.



Съобщавайки за убийството, Amnesty написа: „ ЛГБТИ хората в Иран са изправени пред необятно публикувана дискриминация, живеят в непрекъснат боязън от тормоз, арест и наказателно гонене и остават уязвими към принуждение и гонене въз основа на тяхната действителна или хипотетична ориентировка и полова еднаквост. 

HRANA добави, че през юли 2021 година други двама мъже са били екзекутирани по същите обвинявания като Каримпур и  Мохамади в Мараге и че предходната година Иран е екзекутирал 299 души, в това число четирима наказани за закононарушения, осъществени още като деца.

През 2021 година Иран осъди на гибел 85 души.

Миналия октомври самостоятелният следовател на Организация на обединените нации по правата на индивида в Иран Джаваид Рехман сподели пред комисията по човешките права на Общото заседание на Организация на обединените нации, че страната продължава да ползва смъртното наказване „ с тревожна скорост “.

Миналата година отчет на Организация на обединените нации откри, че в Иран „ хора с друга ориентаци, в това число деца, са били подложени на електрически шокове и използване на хормони и мощни психоактивни медикаменти “, съобщава Pink News . 

 

Твърди се, че Алиреза Фазели Монфаред, 20 година (на снимката), е бил заловен от тримата мъжки членове на фамилията и погубен

През февруари 2021 година ирански свещеник аятолах Абас Табризиан съобщи, че имунизацията Covid-19 трансформира хората в гейове в платформата за известия Telegram до съвсем 210 000 почитатели.

Според The Jerusalem Post , Тебризиан написа на платформата: „ Не се приближавайте до тези, които са имали имунизацията против Коронавирус. Те са станали хомосексуалисти.

Говорейки пред изданието по това време, господин Тачъл сподели, че изказванията „ демонизират “ както имунизацията, по този начин и гей общността. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР